WAT IS ERGOTHERAPIE?

Ieder mens heeft de wil om zo zelfstandig mogelijk door het leven te gaan. Het kan zijn dat door een lichamelijke of psychische aandoening deze zelfstandigheid of zelfredzaamheid

niet meer vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten

 

Ergotherapie is paramedische zorg, net zoals fysiotherapie, logopedie en diëtetiek, en is bedoeld voor mensen die praktische problemen ondervinden in het dagelijks leven ten gevolge van lichamelijke en/of psychische aandoeningen.

Kenmerkend voor de ergotherapeutische behandeling is dat zelfredzaamheid centraal staat en er wordt gekeken naar de mogelijkheden die iemand heeft in plaats van wat niet meer mogelijk is. Hieronder staan verschillende onderwerpen waar een ergotherapeut advies over kan geven:

  • Advies over belasting en belastbaarheid (waar liggen mijn fysieke en mentale grenzen?).
  • Advies bij stressklachten en overspannenheid.
  • Advies over ergonomie (lichaamshouding en hulpmiddelen).


"ERGOTHERAPEUTEN ZIJN  EXPERTS

IN  DOEN."ERGOTHERAPIE BIEDT RUIME BEHANDELMOGELIJKHEDEN!

PIM: "Ik ben, naast de werkzaamheden in mijn praktijk, enkele dagdelen in de week werkzaam als ergotherapeut bij FysioNovio. Door de kracht van ergo- en fysiotherapie te bundelen kunnen we cliënten een bredere behandeling aanbieden. Als je twijfelt over of je naast ergotherapie ook fysiotherapie nodig hebt kun je gerust contact met me opnemen om de behandelmogelijkheden voor jouw hulpvraag te bespreken."

Van Keeken Ergotherapie

Meijhorst 6002

6537 KT  in  Nijmegen

 

KvK 68210027

 

T: 0652186567

E: info@pijnenvermoeidheid.nl